Harry. Just Harry.

Spenderar mycket tid åt att antingen lyssna på Harry Potter, eller fundera kring Harry Potter. 
 
Idag, och många andra gånger, har jag funderat på just Harry. Få saker stör mig så mycket som när HP-fans säger att dem inte tycker om honom. Att han är gnällig / arg / elak / sur eller vad man än kan tänkas beskriva honom med. 
 
För jämför man Harry med många andra i serien är han en freakin' kämpe. En stjärna! Tänk så mycket skit han har fått ta under sitt liv. Bara tonåren?!? Harry har fått stå ut med så mycket trauma, faror, avundsjuka och kändisskap. Ändå är han ödmjuk och har hjärtat på rätt ställe. 
 
Inser att jag pratar om honom som om han finns på riktigt: obviously är han inte en riktig människa men han är Harry och han är precious. 
 
 
 ♥

En ny HP-målarbok.

Nu har det kommit ytterligare en målarbok från Harry Potter värld. Jag packade personligen upp den häromdagen och ställde upp den i våra hyllor. 
 
Bläddrade självklart också i den. Tyckte att den såg fin ut; även om jag personligen föredrar den första. Också detta med att jag känner mig manad till att måla allting som det ser ut i böckerna / filmerna med. Då blir färgvalet rätt trist; så även om jag älskar HP drar jag mig åt att köpa målarböcker med mandalas eller blommor och liknande.
 
Såhär ser framsidan ut, i vilket fall:
Klickar ni på bilden hittar ni en länk till boken hos bokus. ♥
 

Angående Disney prinsessorna.

Jag hamnade i en diskussion för ett tag sedan angående Disney. Det jag hamnade i diskussion över började med Anna och Elsa, och att dem är "beviset" på att Disney äntligen går åt rätt håll och gör starka kvinnliga karaktärer. Just detta argument kan man också se mycket på internet och det gör mig faktiskt lite irriterad. 
 
Mulan, Pocahontas, Tiana, Merrida, Rapunzel... Vad hände med dessa? SÄRSKILT de tre förstnämnda. 
 
Vi kom dock in på just Pocahontas under våran diskussion; där det argumenterades att hon förlorade all sin personlighet när hon blev kär i John Smith. DETTA gör mig ännu mer irriterad, nästan så att jag ser rött, då hon är den hårdaste jäkeln i hela line-upen!
 
Hon tappar knappast sin personlighet; hon är den ENDA prinsessan som inte låter sitt kärleksliv styra henne. Hon faller visserligen pladask för John Smith; men det hela slutar med att hon tar farväl av honom då han måste tillbaka till England, och hon känner att hon måste stanna bakom med sitt folk och britterna. 
 
Det togs också upp att alla prinsessor har så fina klänningar; varför har dem det? Jasmine aside, så har alla klänningar, sure, men jag förstår inte riktigt vad problemet är heller. Detta är, vad jag kallar, ett "vuxen problem". Jag kan lova att barn inte bryr sig om att ingen av prinsessorna (förutom Jasmine, kanske Mulan med. Hon har ju främst rustning) har byxor. Jag kan tillochmed tänka mig att barn ser mer utav prinsessornas personlighet än vuxna gör; för allt vuxna gör är att se problem överallt. 
 
Hon är för smal!! Mina barn kommer få komplex utav detta!!! 
 
Är inte mainstream media mycket värre isådanafall? Överallt finns tidningar om hur man snabbt går ner i vikt, alla modeller är storlek 32, photoshop, instagram, osv osv..! 
 
Sedan kan man ju omöjligt neka till att Disney's prinsessor är smala; men det är knappast endast där komplexen kommer ifrån.
 
 
Kan man inte istället se Disney's lineup med prinsessor som ett jättekliv i rätt riktning? Dem utvecklas hela tiden. De äldre prinsessorna är ett ideal från då, och dem nyare visar att det är helt okej att ta plats, jaga sina drömmar och att bli kär. Eller inte vara kär. You do you. 
 
 
 
 
 
 
 
De officiella Disney prinsessorna, förutom Merrida, för bilder där hon var med var svårt att hitta i storleken jag ville ha.
RSS 2.0