A study in Scarlet - Sir Arthur Conan DoyleTitel: A study in Scarlet
Författare: Sir Arthur Conan Doyle

A study in Scarlet var väldigt intressant läsning, tycker jag. Jag tyckte om att läsa om hur Holmes och Watson först träffades och vad de tyckte om varandra alldeles så i början. Det är alltid kul att läsa om hur Holmes löser fallet. Det är nästan bland de mest fascinerande i böckerna, tycker jag. Han ser så små detaljer och kan få ut så mycket information om det. Det är ganska amazing.

Jag är väldigt fäst vid både Watson och Holmes. De är båda två väldigt intressanta karaktärer, på sina egna vis. Det finns inte så mycket att säga ännu, though, med tanke på hur kort A Study in Scarlet är. Men jag tyckte att den var väldigt läsvärd och sträckläste novellen då jag inte kunde lägga ner boken.

Jag lär skriva mer om Sherlock Holmes novellerna när jag har läst fler av dem. De är verkligen läsvärda, though!

~Evve

Vampyrernas historia - Katarina Harrison LindberghDetta är mitt senaste inköp i den litterära världen. Det känns som om det var ett tag sedan jag skrev någonting om böcker jag läst eller inhandlat så jag känner att det är på god tid att jag börjar nu.

Vampyrernas historia är en faktabok där författaren har utforskat gamla legender från olika länder. Hon skriver om vampyrerna innan 1800-talet lade sig i och romantiserade dem. Vi får läsa om olika typer av vampyrer, hur vissa människor har blandat in religion i dem - och gått så långt som att säga att Judas skulle ha varit en av dem.

Det är intressant läsning som rör både legender och skönlitterära, populära figurer. Dracula nämns, givetvis, en hel del med tanke på att han(Bram Stoker) förändrade hur vi ser på legenderna ganska totalt med sin bok om greven. True Blood, Twilight och Vampire Chronicles tas givetvis också upp.

Jag har verkligen tagit mycket nöje åt att läsa boken, och jag visste att den var väl värd 275 kronor när författarinnan drog en referens till Lestat och Louis i den allra första paragrafen i förorden.


"-på en plantage utanför New Orleans"

Anne Rice's namn dyker upp några gånger under de första sidorna; så jag ser fram emot att isolera mig med boken tills den är helt utläst. Det känns spännande att en svensk tar upp henne (fastän man inte skulle kunna undvika att ta upp hennes verk när man skriver en bok om vampyrer) då det är så få som verkar känna till och uppskatta hennes verk här i Sverige.


Boken innehåller både populärkultur-

-och exempel på gamla myter.

Personligen är jag väldigt nöjd med mitt köp än så länge. Jag återkommer när jag tagit mig igenom kapitlet om populärkulturen där hon säkerligen kommer att prata om Twilight böckerna.

~Evve

RSS 2.0