Christ the lord; out of Egypt - Anne Rice


Titel: Christ the lord; out of Egypt
Författare: Anne Rice
Serie: Christ the lord

Jag var faktiskt väldigt nyfiken på den här boken, och köpte den för att få lite insikt i hur religiösa människor ser på Jesus. Nu kan jag ju inte säga att alla kristna har samma tankar om honom, men många verkar hålla med Anne Rice om hennes bedömning med tanke på recensionerna den här boken fick av USA's alla kyrkliga tidningar.

I vilket fall som helst. Det var inte svårt att komma in boken, vilket inte heller överraskar mig. Anne Rice har ett sätt med ord som jag aldrig stött på tidigare. Jag har väldigt blandade känslor om boken, med tanke på att min ateistiska hjärna inte kan låta bli att lägga sig i då och då. Men kopplar man bort sin egen tro så är det en underhållande, tragisk historia om en ung Jesus som försöker att komma underfund med vem han är och vad hans syfte är.

För att handla om vår historias mest omtalade "hjälte" (eller vad man än ska kalla honom) så är boken lite anti-klimatisk, antar jag. Som jag sade så handlar det om sjuåriga, upp till tolvåriga, Jesus som försöker hitta sig själv, på ett ungefär. Ovanpå det är det lite historia inblandat och några seder från den gamla judendomen. Sammanfattningsvis är det inte direkt några actionscener i Superman-style. Meeeeeen jag tyckte om boken. Det är inte den bästa hon har skrivit, men jag tycker om den för vad den är och för hennes språk. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren.

~Evve

Dagens Disney; Mulan


"Har de stora förfäderna skickat en ödla till min hjälp?"
"Drake! Jag gör inte den där tunggrejen."

~Evve

Dreams of lé student-afterparty, so to speakI teorin närmar sig studenten en aning snabbare än jag kanske hade velat. Personligen är jag redo för att strunta i skolan och hoppa direkt in i arbetslivet; men de flesta yrken kräver ju att man går färdigt.

I vilket fall som helst så betyder det  här att resan of my dreams också närmar sig. Problemet är att det endast är MY dreams. Haha, det finns så många platser jag vill besöka som verkar ligga endast i mitt intresse. Ah, dilemman! Jag skulle ju givetvis kunna åka ensam; men ändå. Jag är så himla pepp på Beijing, Hong Kong Saharaöknen, Kairo, New Orleans, Kyoto, Osaka, Nya Zeeland, Jeddah, Orlando (Harry Potter parken!) OCH så vidare. Sen verkar jag vara ensam om att ha intresse för dessa ställena också. På ett ungefär, i alla fall.

Hur som helst.
Detta får jag hantera när studenten väl är kommen. Jag måste samla ihop en shitload av pengar om jag ska ha råd att åka överallt. Haha, mitt liv är så svårt.

~Evve


RSS 2.0