the perfect killer has no conscience, just objectives


(ignorera att jag är totally tårögd på bilden xD)

Titel:
Beyond the Shadows
Serie: The Night Angel Trilogy
Författare: Brent Weeks

Jag läste, bokstavligt talat, ut den här boken för 10 minuter sedan så jag har inte riktigt hunnit smälta allting ännu. Men jag kan enkelt säga att The Night Angel Trilogy är den bästa serien jag har läst på länge. Böckerna är lagom tjocka och handlingen går framåt i så pass bra fart att man inte vill (KAN!) lägga ner boken.

Som jag sa efter de två andra böckerna så har jag varit så chockerad många gånger genom min läsning, och på ett sådär bra sätt också. Ibland har jag kanske inte riktigt kunnat smälta vad som hänt på ett bra vis, då det finns vissa saker i dessa böcker som är äckliga/groteska och så vidare. Men det är inte vad det handlar om.

Trots att serien innehåller mycket våld, tortyr, sex, död och så vidare, så handlar böckerna i slutändan om kärlek, hopp och liv. Det kanske inte direkt är några "må bra böcker", men de är helt klart värda att läsa om och om igen. Jag älskade den här serien och är nöjd över att jag köpte den.

~Evve

Braceface (my life is complicated)Imorgon (idag) är det dags för Odontologen igen. Aaah, det känns som om det var förra veckan jag var där senast. Men i vilket fall som helst så hoppas jag givetvis att jag blir av med den imorgon. Men så har jag tänkt i det senaste halvåret nu. Jag är inte naiv nog att tro att imorgon blir dagen när jag blir av med den >< Det hade varit lite för bra för att vara sant.

Aah, det suger också att tiden är samtidigt som min första lektion börjar! Jag missar historian. Vilket är dåligt. Men de lär inte göra så mycket imorgon så jag kommer väl hinna vara med på lektionen. Lite i alla fall. Det skulle inte förvåna mig om jag bara ska dit för att spänna åt den. Så ovärt.

Jag har haft den i två år nu!
Man tycker att jag borde få bli av med den snart.

~Evve

The perfect killer has no identity, but many facesTitel: Shadow's Edge
Serie: The Night Angel Trilogy
Författare: Brent Weeks

Shadow's Edge är minst lika bra som första boken i serien. Karaktärerna utvecklas, handlingen tar svängar man absolut inte kunnat vänta sig och berättande-stilen passar perfekt på den här typen av bok.

Efter att jag läste The Way of Shadows var jag inte speciellt imponerad av Brent Weeks sätt att skriva, men jag måste säga att han är verkligen väldigt duktig. Hans språk är ganska tufft på vissa ställen, men om man inte har något emot svärord så lär väl inte det vara något större problem (och låt oss vara ärliga; hur många är det egentligen idag som inte svär?).

Boken hoppar mellan olika karaktärers synvinklar och i slutet så knyts alla ihop på ett sätt som får en av törsta efter mer. Personligen så var jag och köpte tredje boken redan innan jag var färdig med andra - och jag är glad att jag gjorde det. Jag skulle inte kunna vänta på att få köpa tredje!

Det bästa med Night Angel serien är att den är totalt oförutsägbar. Det är väl vad som får den att sticka ut som mest, och jag älskar det! Trots att baksidan av andra boken låter lite cliché, så har Weeks lyckats bra med att styra sig ifrån alla klychor. Jag är djuuupt imponerad.

*pallra mig iväg och läsa tredje delen*

~Evve

RSS 2.0