The Last song - Nicholas SparksTitel: The last song
Författare:
Nicholas Sparks

Ronnie bor tillsammans med sin mamma och brorsa i New York. Hennes mamma insisterar på att de ska spendera sommaren med sin pappa i North Carolina. Ronnie är inte alls intresserad av att tillbringa sin sommar på en plats där ingenting alls verkar hända; hon är inte intresserad av att umgås med sin pappa som lämnade dem för tre år sedan. Hon är arg, medan hennes bror älskar varje sekund han får spendera med deras pappa. Vad Ronnie inte hade förutspått var att den sommaren skulle bli fylld med mer drama än en sommar i New Yorks nattklubbar någonsin skulle kunna erbjuda.

Som vanligt med Nicholas Sparks böcker så är grunden till hela boken kärlek. Första kärleken och familjekärlek. Och som vanligt med Nicholas Sparks så kan man ju förbereda sig med näsdukar - hans böcker är alltid tragiska på ett eller annat vis.

Jag har ingenting att klaga på när det gäller The Last Song. Jag tycker om den. Den är bra för vad den är, helt enkelt. Om man gillar romantiska böcker så lär man gilla den här. Den är välskriven och svår att lägga ifrån sig.

~Evve

"My readers are romantics. They're into the poetry and the romance of vampires; they don't think they themselves are vampires,"

Jag hittade precis en artikel om en man i texas som anföll en kvinna och försökte bita henne och suga hennes blod. Han påstod att han var en 500årig vampyr......

Så artikeln sökte väl efter att skapa en debatt, i guess.
Personligen så finner jag det ganska hilarious att någon kan tro, på riktigt, att de är en vampyr. Visserligen är det inte så jäkla kul med tanke på att folk faktiskt har blivit skadade när andra människor har fått för sig att de borde dricka blod. Men det är en så absurd grej?

Jag älskar vampyrer men jag skulle aldrig få för mig att attackera någon på stan med ett "I WANT TO SUCK YOUR BLOOD" kind of vrål liksom. Det HÄNDER inte! Så jag förstår inte riktigt hur någon, DESSUTOM, kan få för sig att de är 500 år gammal! Hahahahaaha, det är helt amazing!

~Evve

Close Range - Annie ProulxTitel: Close Range
Författare: Annie Proulx

Close Range är novellen som inspirerade "Brokeback Mountain". Den är omkring 60 sidor lång, så den är kort. Egentligen skulle jag inte haft något emot att Annie Proulx skrev den längre. Allting händer så fort. Hon skulle kunna ha utvecklat karaktärerna mer och dra ut på förhållandet lite mer.

I övrigt har jag inga större klagomål. Jag är glad över att jag snubblade över den här när jag var på biblioteket. Jag har velat läsa den hur länge som helst!

Jag försöker också lära mig någonting från allting jag läser. Om det är nya ord, moral eller livets mening spelar ingen större roll. Jag försöker allting lära mig något. Från den här boken lärde jag mig att människor är totala svin. Jag avskyr människor. Helt ärligt! Jag förstår mig inte på hur folk kan vara så grymma bara för att man är annorlunda. Det gör mig så ARG.

Aaargh, om jag skriver mer om detta så kommer det bli lika långt som en uppsats, så jag släpper det nog där.
I vilket fall som helst; jag rekommenderar novellen för alla som gillar filmen. Även till er som kanske varken har sett den eller läst boken. Det är en hjärtskärande historia, så förbered dig för det. ♥

~Evve
RSS 2.0