Pandora av Anne RiceFörfattare: Anne Rice
Titel: Pandora
Serie: New tales of the Vampires (Vampire Chronicles bör läsas innan dessa böcker!)

Pandora är boken om karaktären under samma namn som dyker upp några gånger under VC, och nu har hon fått en egen bok där hon berättar om sitt liv - b.la hur hon mötte Marius.

Personligen så har jag aldrig tänkt så mycket på Pandora. Hon bara var där, så att säga. Jag kanske var lite tveksam till att läsa denna boken pågrund av det; men jag ångrar mig inte! Givetvis inte. Detta är en bok av Anne Rice och håller kvalitén genom alla dess ca 350 sidor.

Den är kanske inte lika intressant som "de riktiga" krönikorna om de större karaktärerna som Lestat och Armand - haha, speciellt inte om man inte har läst dem - men den är läsvärd om man är ett troget fan till serien.

Jag gillar den!

~EvveBlackwood Farm av Anne RiceFörfattare: Anne Rice
Titel: Blackwood Farm
Serie: Vampire Chronicles
Del: 9

Jag läste ut Blackwood Farm idag, och är måttligt imponerad. Den är lika välskriven som Anne Rice alltid lyckas med; men jag är besviken av den simpla anledningen att de gamla, vanliga karaktärerna inte är med lika mycket. Lestat och en till karaktär från tidigare böcker dyker upp. Resten är nya för denna serien; men har man läst The Mayfair Witches innan man läser den här så dyker fler bekanta karaktärer upp.

Men, som alltid, med hennes böcker så blir man vansinnigt sugen på att åka till New Orleans. Hon beskriver staden med sådan känsla att man blir övertygad av att man varit där och bör sakna den.

Den här boken är dessutom mer "barnförbjuden" än övriga böcker i serien; säkerligen pågrund av att Blackwood farm är den enda som har en människa som huvudkaraktär. Värt att tänka på!

Anne Rice är dock min absoluta favoritförfattare. Jag älskar alla böcker av henne som jag har läst - även de som jag blivit lite besviken på - hon är ett geni. ♥

~Evve

"Sweet to think on it, that when we are last weary of all this world there is the rising sun."Letade efter detta citatet, för det måste vara bland mina favoriter från VC. Sagt av Armand.
Hur som helst så råkade jag klicka mig rakt in på en spoiler för boken jag läser nu. Inte en liten heller. Den avslöjade verkligen hela lösningen på problemet i Blackwood Farm. Haha, blev ganska irriterad. Fast det är inte första gången jag blir spoilad för en av Vampire Chronicles böckerna. Samma sak hände när jag höll på att läsa Merrick - och den spoilern var heartbreaking.

Ahwell.

Ska ändå fortsätta att läsa Blackwood Farm. Jag tycker om den hitills.
Har saknat att läsa Anne Rice's böcker. ♥ Känner mig hemskt som har haft en sån lång paus från dem.

~Evve
RSS 2.0